Esittelyssä Pieksämäen Naarajärvellä sijaitseva lasten- ja nuortenkirjasto. Kysymyksiin vastasi Tarja Frilander.

naarajärvi1

Naarajärven kirjaston viihtyisät tilat

Naarajärven lasten- ja nuortenkirjastossa on yksi työntekijä. Kirjasto on avoinna arkisin klo 10-15. Kirjasto on kokenut paljon erilaisia muutoksia vuosikymmenien saatossa. Nykyisessä muodossaan kirjasto on toiminut elokuusta 2016 saakka.  Alkuperäisen Pieksämäen maalaiskunnan kirjaston historia ulottuu 1930-luvulle saakka.

Kirjastossamme pidetään satutunteja joka toinen viikko. Yhteistyökumppanina on Kulttuurikeskus Verso. Kirjastoon pääsee myös laulamaan yhdessä, yhteislaulujen merkeissä. Laulutuokiot järjestetään yhteistyössä kaupungin lastenkulttuuritoiminnan kanssa. Molemmat tapahtumat/toiminta on Keski-Savon kulttuuriketjun opetussuunnitelman syventävän tason toimintaa.

Kirjaston tilassa kokoontuu myös juniorit/seniorit tietotekniikkaryhmä. Tietotekniikan opetus on Seutuopiston ja alakoulun yhteistyössä järjestämää. Kerran viikossa paikallinen kyläyhdistys järjestää kirjaston tiloissa alueen lapsille ja nuorille iltatoimintaa, nuorten illan merkeissä. Samalla myös kirjasto on käytettävissä omatoimisesti.

Kouluyhteistyöhön kuuluu, että alueen koulun jokaisella luokalla on säännöllinen oma oppitunnin mittainen kirjastovuoronsa, luokat käyvät kahden viikon periodeissa. Läheisellä päiväkodilla ja perhepäivähoitajilla on myös omat viikoittaiset kirjastovuoronsa.

Kirjastomme sijaitsee Pieksämäellä Naarajärven taajamassa. Kirjasto on Maaselän koululla, eli kirjastomme toimii koulun sisällä. Kirjastolla ja koululla on yhteinen sisäänkäynti. Kirjaston tila on aamusta alkaen käytössä myös koulun opetuskäyttöön.

20180503_121857 (002)

Asiakaspalvelutiski

Saamme asiakkailtamme positiivista palautetta kirjastomme viihtyvyydestä.

Kirjasto suljetaan toistaiseksi 1.6.2018 alkaen. Tarkempaa tietoa kirjaston kohtalosta ei ole ja erilaisia vaihtoehtoja on valmisteltu kiireellä. Välillä oli jo väistötilat tiedossa, mutta ne peruttiin ja päätettiin ottaa aikalisä. Vielä ei tiedetä, siirtyykö kirjasto väistötiloihin, varastoon toistaiseksi vai lakkautetaanko. Asiaa käsitellään kesäkuussa lautakunnassa ja mahdollisesta jatkokäsittelystä ei ole tietoa. Suunnitteilla on, että Naarajärven taajamaan tullaan rakentamaan uusi koulu, johon on tarkoitus sijoittaa myös alueella toimiva päiväkoti ja kirjastomme. Uuden rakennuksen on määrä olla valmis 2021.

Pieksämäen kaupunginkirjaston Facebook-sivu