Puumalan kirjasto pyörii yhden täyspäiväsen kirjastonhoitajan voimin. Ensimmäinen kirjasto. Puumalaan perustettiin kirkonkylälle vuonna 1872. Tilat ovat muuttaneet sen jälkeen muutamaan otteeseen ja nykyiset kirjastontilat Puumalan torin laidalla olivat alun perin tarkoitus olla tilapäisratkaisu.

Vaikka nykyiset tilat eivät ole kirjastoa varten suunniteltu, niin tämä meidän sokkelo sopii oikeastaan aika hyvin pienen kirjaston käyttöön. Puumalan kirjastosta löytyy lasten, nuorten ja aikuisten osastot samasta tilasta, oma lehti/lukusali, pieni, oveton huone DVD-levyille ja musiikille, sekä eroteltu tila asiakaspäätteille. Kirjastossa on myös kaksi pientä varastoa tieto ja kaunokirjoille tiskin läheisyydessä, sekä erillinen taukotila.

puumala1.jpg

Asiakaspalvelutiski

Kirjastolla on kerran kuukaudessa satutunti sekä tietotunti. Koulun kanssa pyritään yhteistyöhön, mutta se on tällä hetkellä vielä työn alla. Kunnan nuorisotoimen ja vapaa-aikatoimen kanssa suunnitellaan ja tehdään erilaisia yhteisiä tapahtumia niin lapsille ja nuorille, kuin aikuisväestöllekin. Tällä hetkellä suunnitteilla on alkukeväälle ja kesälle muutama tapahtuma.

Asiakkaat kehuvat kirjaston kattavaa kokoelmaa ja uutuuksien määrää. Myös hyvästä palvelusta saa palautetta silloin tällöin ja se jos mikä lämmittää mieltä.

 Tällä hetkellä kirjastossa on menossa genretys aikuisten puolella sekä isoja poistoja, jotta saadaan kokoelma järjestykseen ja hyllyihin tilaa uusille hankinnoille. Kevään 2020 aikana on myös suunnitteilla saada kirjastoon vähän pehmeämpää istumatilaa lehtilukusaliin sekä nuorten puolelle.

puumala2

Teksti ja kuvat: Puumalan kirjasto 2019

Mikkelin seutukirjaston Facebook-sivu