ZOOM

Voit osallistua koulutukseen joko lataamalla Zoom-ohjelman tai verkkoselainta käyttäen. Suosittelemme ohjelman käyttöä tai Chrome-selainta osallistumiseen. Zoom-ohjelman voit asentaa täältä: https://zoom.us/support/download

Jos et pysty esimerkiksi työkoneesi rajoituksien vuoksi asentamaan Zoom-asiakasohjelmaa, voit osallistua esimerkiksi Chrome-selaimella avaamalla kokouslinkin ja valitsemalla ”join from your browser”.

Sisäänkirjautumisvaiheessa kirjoitathan nimikenttään oman nimesi, jotta tiedämme ketkä ovat paikalla.

Voit testata äänet jo sisäänkirjautumisvaiheessa valitsemalla ”Test speaker and microphone”. Ääniasetuksiin pääset myös painamalla kontekstivalikon avaavaa ”väkästä” mikrofoninapin vieressä.

Kommentteja ja kysymyksiä voi lähettää chat-ikkunan kautta. Chatin saat auki alalaidan valikon chat-nappulaa painamalla. Listauksen järjestäjistä (host) ja osallistujista näet participants-nappia painamalla. Voit pyytää myös puheenvuoroa käyttämällä raisehand–toimintoa participants-ikkunasta.

Mikrofonin saat päälle painamalla mikrofonin kuvaa vasemmasta alalaidasta. Mykistyksen voi tehdä painamalla mikrofonin kuvaa uudestaan. Muistathan mykistää mikrofonin aina kun et puhu!

Jos esitys avautuu automaattisesti koko ruudun tilassa, pääset siitä halutessasi pois painamalla esc-näppäintä. Ruudun oikeasta ylälaidasta pääset takaisin koko ruudun tilaan Enter fullscreen-nappia painamalla.

TEAMS

Teams-kokoukseen osallistuaksesi tarvitset vain linkin.

Valitse Liity kokoukseen napsauttamalla kokouskutsussa olevaa linkkiä, jotta sinut viedään sivulle, jossa voit liittyä joko verkossa tai ladata työpöytäsovelluksen. Jos sinulla on jo Teams-sovellus, kokous aukeaa automaattisesti.

Jos sinulla ei ole Teams-tiliä, voit kirjoittaa nimesi ja liittyä kokoukseen vieraana. Jos sinulla on Teams-tili, valitse Kirjaudu sisään liittyäksesi kokoukseen. Kokouksen asetuksista riippuen, siirryt joko suoraan kokoukseen tai aulaan, josta kokouksen järjestäjä voi liittää sinut kokoukseen.

Jos sinulla on kysymyksiä etälähetyksistä, ota yhteyttä koulutus.kirjasto@kuopio.fi