Mitä alueellinen kehittämistehtävä tarkoittaa?

Kuopion kaupunginkirjasto sai alueellisen kehittämistehtävän opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksella kahdeksan muun kirjaston kanssa (Joensuu, Lahti, Oulu, Porvoo, Rovaniemi, Tampere, Turku ja Vaasa). Kuopion alueeksi määriteltiin OKM:n asetuksessa Etelä- ja Pohjois-Savo. Alueellinen kehittämistehtävä alkoi vuoden alussa 1.1.2018.

1.1.2017 voimaan astunut kirjastolaki säätelee alueellista kehittämistehtävää. Kirjastolain mukaan alueellisella kehittämistehtävällä luodaan edellytyksiä toimialueen yleisten kirjastojen toiminnan vahvistumiselle. Tarkoituksena on toimialueen yleisten kirjastojen toiminnan laadun parantaminen ja vaikuttavuuden lisääminen.

Alueellisen kehittämistehtävän saaneet kirjastot hakevat vuosittain ministeriöltä avustuksen tehtävän tekemiseen. Kehittämistehtävä on kaikille Savon kirjastoille yhteinen mahdollisuus kehittää osaamista, kirjastopalveluja ja yhteistyötä. Lähtökohtana tällekin työlle ovat kuntalaisten tarpeet.

Kehittämistehtävää hoitavat kirjastot Kuva: kirjastot.fi

Koordinaattori

Heli Muhonen

hlökorttiin

Olen Heli Muhonen ja koordinoin Kuopion kaupunginkirjastossa alueellisen kehittämistehtävän hoitamista. Lisäksi toimin kirjastoauto-osaston ja neljän lähikirjaston esimiehenä. Olen mukana mm. kirjaston verkko- ja somepalveluiden kehittämisessä ja silloin kun ehdin, kuvaan ja editoin lukukoira Sylvin videoita. 🙂

Koulutukseltani olen filosofian maisteri (informaatiotutkimus ja interaktiivinen media) ja minulla on myös kirjastoalan tradenomitutkinto. Työvuosia kirjastoalalla on nyt kasassa 10, joista puolet olen työskennellyt informaatikkona tieteellisessä kirjastossa. Olen tutustunut lähikirjastojen arkeen työskennellessäni vilkkaassa Pyörön lähikirjastossa sekä toiminut pari vuotta osastonjohtajana pääkirjastolla.

Vapaa-ajallani luen, liikun, haaveilen uusista matkoista ja rauhoitun kotipaikkakunnallani Lieksassa.

heli.muhonen@kuopio.fi
044 7182353

Informaatikot

Me AKE-informaatikot työskentelemme alueellisen kehittämistehtävän parissa. Otamme mielellämme vastaan ideoita, toiveita ja tarpeita. Saat meihin yhteyden esimerkiksi yhteisen postilaatikkomme kautta: koulutus.kirjasto@kuopio.fi.

Johanna Vuorinne

JohannaOlen Johanna Vuorinne ja työskentelen Kuopion pääkirjastossa aikuistenosastolla informaatikkona (40%). Alueellisen kehittämistyön parissa työskentelen 60% työajastani.

Syntyisin olen Ristiinasta, suurimman osan elämästäni olen asunut Kuopiossa ja mökkeilen Suomenniemellä. Koulutukseltani olen filosofian maisteri (kirjallisuus, suomen kieli) ja olen suorittanut myös opettajan pedagogiset opinnot sekä informaatiotutkimuksen 60 op.

Työskentelin aikaisemmin äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana yläasteella ja lukiossa. Vuonna 2013 siirryin kirjastoalalle ja olen sen jälkeen työskennellyt eri tehtävissä Kuopion kaupunginkirjastossa ja Siilinjärvellä Vuorelan kirjastossa.

Vapaa-ajallani luen, kulutan kulttuuria ja viihdyn luonnossa.

johanna.vuorinne@kuopio.fi
044 7182040

Ulla Ritvanen

Olen Ulla Ritvanen ja työskentelen Kuopion kaupunginkirjaston tiedottajana 40% työajastani, loput 60% sitten AKE-työssä. Minut napattiin messiin vuodenvaihteessa 2020 musiikkiosastolta, jossa olin työskennellyt erikoiskirjastonhoitajana kieliaineiston parissa jo yli 20 vuotta. Alun perinhän tulin taloon kesätöihin jo armon vuonna 1988, mutta ei siitä sen enempää… 😉

Koulutukseltani olen HuK (englannin ja ruotsin kielen kääntäminen ja tulkkaus) ja olen suorittanut myös informaatiotutkimuksen 60 op. Lisäksi olen auktorisoitu kääntäjä (suomi-englanti-suomi) sekä markkinointiassistentti.

Vapaalla vietän aikaa kahden koirani ja kolmen kissani kanssa, veneilen, valokuvailen, ahmin leffoja ja kasailen spotify-listoja. Ja luen tietysti, joskin nykyään voittopuolisesti tietokirjoja.

ulla.ritvanen@kuopio.fi
044 7182342

Maarit Ilmola

maarit

Nimeni on Maarit Ilmola ja vastuualueeni alueellisen kehittämistyön saralla on mm. e-aineistojen osaamisen kehittäminen sekä digineuvonta. Tehtäviini kuuluu sähköisten palvelujen ja e-aineistojen käytön opastaminen henkilökunnalle sekä näiden palvelujen kehittäminen. Jos sinulle herää ideoita, kuinka tätä voisi juuri sinun alueesi kirjastossa tehdä, niin kuuntelen mielelläni.

Valmistuin filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 2012. Olen asunut Kuopiossa nyt reilut viisi vuotta, mutta synnyin ja kasvoin Vesannolla. Savo on siis aina ollut lähellä sydäntäni. Vapaa-ajalla luen paljon, mutta tällä hetkellä kirjallisuus painottuu opiskelujeni vuoksi lähinnä julkisoikeuden tenttikirjallisuuteen.

Kehitetään yhdessä Savon alueen kirjastojen tulevaisuutta digivalmiimpaan aikaan!

maarit.ilmola@kuopio.fi
044 7182341

Kirjastosihteeri

Johanna Oosi

21317726_1609730979077312_3491708917739707229_nOlen kirjastosihteeri Johanna Oosi, ja kehittämistyötä teen puolet työajastani. Vastuualueenani on antokaukolainaus ja vankilakirjastoyhteistyö.

Toisen puolen työajastani hoidan Niuvan potilaskirjastoa ja Savonia-raadin sihteerin tehtävää.

Kuopion kaupunginkirjastossa olen työskennellyt jo vuodesta 1991 erilaisissa tehtävissä, viimeisimmäksi maakuntaosastolla.

johanna.oosi@kuopio.fi
044 7182343