Mitä alueellinen kehittämistehtävä tarkoittaa?

Kuopion kaupunginkirjasto sai alueellisen kehittämistehtävän opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksella kahdeksan muun kirjaston kanssa (Joensuu, Lahti, Oulu, Porvoo, Rovaniemi, Tampere, Turku ja Vaasa). Kuopion alueeksi määriteltiin OKM:n asetuksessa Etelä- ja Pohjois-Savo. Alueellinen kehittämistehtävä alkoi vuoden alussa 1.1.2018.

1.1.2017 voimaan astunut kirjastolaki säätelee alueellista kehittämistehtävää. Kirjastolain mukaan alueellisella kehittämistehtävällä luodaan edellytyksiä toimialueen yleisten kirjastojen toiminnan vahvistumiselle. Tarkoituksena on toimialueen yleisten kirjastojen toiminnan laadun parantaminen ja vaikuttavuuden lisääminen.

Alueellisen kehittämistehtävän saaneet kirjastot hakevat vuosittain ministeriöltä avustuksen tehtävän tekemiseen. Kehittämistehtävä on kaikille Savon kirjastoille yhteinen mahdollisuus kehittää osaamista, kirjastopalveluja ja yhteistyötä. Lähtökohtana tällekin työlle ovat kuntalaisten tarpeet.

Kehittämistehtävää hoitavat kirjastot Kuva: kirjastot.fi

Koordinaattori

Heli Muhonen

hlökorttiin

Olen Heli Muhonen ja koordinoin Kuopion kaupunginkirjastossa alueellisen kehittämistehtävän hoitamista. Lisäksi toimin kirjastoauto-osaston ja neljän lähikirjaston esimiehenä. Olen mukana mm. kirjaston verkko- ja somepalveluiden kehittämisessä ja silloin kun ehdin, kuvaan ja editoin lukukoira Sylvin videoita. 🙂

Koulutukseltani olen filosofian maisteri (informaatiotutkimus ja interaktiivinen media) ja minulla on myös kirjastoalan tradenomitutkinto. Työvuosia kirjastoalalla on nyt kasassa 10, joista puolet olen työskennellyt informaatikkona tieteellisessä kirjastossa. Olen tutustunut lähikirjastojen arkeen työskennellessäni vilkkaassa Pyörön lähikirjastossa sekä toiminut pari vuotta osastonjohtajana pääkirjastolla.

Vapaa-ajallani luen, liikun, haaveilen uusista matkoista ja rauhoitun kotipaikkakunnallani Lieksassa.

heli.muhonen@kuopio.fi
044 7182353

Informaatikot

Me AKE-informaatikot työskentelemme alueellisen kehittämistehtävän parissa. Otamme mielellämme vastaan ideoita, toiveita ja tarpeita. Saat meihin yhteyden esimerkiksi yhteisen postilaatikkomme kautta: koulutus.kirjasto@kuopio.fi.

Johanna Taskinen

Olen Johanna Taskinen ja työskentelen Kuopion pääkirjastossa alueellisen kehittämistyön parissa (60 %) sekä aikuistenosastolla informaatikkona (40 %).

Olen kotoisin Kuopiosta, mutta opiskellut ja työskennellyt myös Joensuussa, Helsingissä ja Turussa. Koulutukseltani olen kuvataiteilija (amk) ja taiteen maisteri (kuvataidekasvatus). Olen suorittanut myös opettajan pedagogiset opinnot sekä 60 op sekä informaatiotutkimuksen perusopinnot 25 op.

Työskentelin aikaisemmin kuvataiteen opettajana lukiossa. Vuonna 2015 siirryin kirjastoalalle ja olen sen jälkeen työskennellyt eri tehtävissä Raision kaupunginkirjastossa, Taideyliopiston kirjastossa sekä Kuopion kaupunginkirjastossa.

Vapaa-ajallani mökkeilen, kuvitan lastenkirjoja ja opiskelen informaatiotutkimuksen aineopintoja.

johanna.taskinen@kuopio.fi
044 7182040


Ulla Ritvanen


Olen Ulla Ritvanen ja teen töitä Savon AKEn parissa 80 % työajastani, loput 20 % sitten tiedottajana. Minut napattiin messiin vuodenvaihteessa 2020 musiikkiosastolta, jossa olin työskennellyt erikoiskirjastonhoitajana kieliaineiston parissa jo yli 20 vuotta.Minulla on tutkinto Helsingin yliopistosta (englannin ja ruotsin kääntäminen ja tulkkaus). Olen suorittanut myös informaatiotutkimuksen 60 opintopistettä sekä markkinointiassistentin ammattitutkinnon. Lisäksi olen auktorisoitu kääntäjä (suomi-englanti-suomi).

Vapaalla vietän aikaa koirieni ja kissojeni kanssa, veneilen, valokuvailen, ahmin leffoja ja kasailen spotify-listoja. Ja luen tietysti, joskin nykyään voittopuolisesti tietokirjoja.

ulla.ritvanen@kuopio.fi
044 7182342

Maarit Ilmola

maarit

Nimeni on Maarit Ilmola ja vastuualueeni alueellisen kehittämistyön saralla on mm. e-aineistojen osaamisen kehittäminen sekä digineuvonta. Tehtäviini kuuluu sähköisten palvelujen ja e-aineistojen käytön opastaminen henkilökunnalle sekä näiden palvelujen kehittäminen. Jos sinulle herää ideoita, kuinka tätä voisi juuri sinun alueesi kirjastossa tehdä, niin kuuntelen mielelläni.

Valmistuin filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 2012. Olen asunut Kuopiossa nyt reilut viisi vuotta, mutta synnyin ja kasvoin Vesannolla. Savo on siis aina ollut lähellä sydäntäni. Vapaa-ajalla luen paljon, mutta tällä hetkellä kirjallisuus painottuu opiskelujeni vuoksi lähinnä julkisoikeuden tenttikirjallisuuteen.

Kehitetään yhdessä Savon alueen kirjastojen tulevaisuutta digivalmiimpaan aikaan!

maarit.ilmola@kuopio.fi
044 7182341