Kurkimäen kirjasto on Kuopion kaupunginkirjaston lähikirjasto. Kirjasto on ollut toiminnassa jo Kuopion maalaiskunnan aikana ja tullut osaksi Kuopion kaupunkia kirjastojen kuntaliitoksen myötä 1969.

Nykyään kirjasto sijaitsee samoissa tiloissa alakoulun kanssa ja siellä työskentelee yksi työntekijä. Yhteistyö koulun kanssa on tiivistä ja samassa pihapiirissä on myös esikoulu ja päiväkoti.

Kurkimäen kirjastossa järjestetään lapsille kuukausittain satuhetkiä ja muutaman kerran vuodessa askartelua. Kirjastossa käy paljon lapsiasiakkaita. Koululaisia, esikoululaisia ja päiväkotilaisia. Kurkimäen alueella asuukin paljon lapsiperheitä ja he lainaavat kirjastosta paljon lasten aineistoa.

Asiakkaat ovat tyytyväisiä, kun on oma kirjasto lähellä. Sanovat, että ei tulisi kirjastossa muuten käytyä. Kaupan lopettamisen myötä kirjasto on ainut paikka kylällä, missä voi tavata ihmisiä ja ainut julkinen palvelu lähellä.

Tulevaisuuden suhteen kirjastoon on jo suunnitteilla pieniä muutoksi vuoden vaihteessa. Kirjastosta on tuolloin tarkoitus raivata asiakkaille lisää tilaa mukavaan yhdessäoloon ja ajanviettämiseen.

Teksti: Kurkimäen kirjasto, Kaarina Korhonen-Heiskanen 2019

Kuopion kaupunginkirjaston Facebook-sivu