Kirjastotoiminta aloitettiin Leppävirralla 1860. Nykyinen rakennus otettiin käyttöön 1980, ja se remontoitiin vuosina 2013-14 kauniin valoisaksi ja viihtyisäksi. Asiakkaita palvelee myös kirjastoauto Tilda, jolla on laajassa pitäjässämme 100 pysäkkiä. Leppävirran kirjastoautotoiminta täytti marraskuussa 2018 jo 50 vuotta. Tällä hetkellä kirjastossamme on työntekijöitä 6,3, mutta henkilöstö vähenee yhdellä vuoden 2019 aikana.

Leppävirran kirjaston julkisivu

Leppävirran kirjaston julkisivu

omatoimitila ja oleskelunurkkia

Omatoimitila ja oleskelunurkkia

Kirjaston alakerrassa on omatoimilehtisali, tutkijanhuoneita sekä hyvin suositut näyttely- ja kokoontumistilat. Alakerta on avoinna henkilökohtaisella kulkuluvalla joka päivä klo 7-21.30. Omatoimitilan palvelutarjonnan laajentamisesta on alustavia suunnitelmia. Yläkerrassa on kirjastosalin lisäksi Nuortennurkka ja Tenavanurkka, joissa voi myös pelailla ja viettää aikaa.

Leppävirta 3-scaled.jpg

Yhteistyötä eri toimijoiden kanssa

Leppävirran kirjasto tekee peruskoulun opetussuunnitelmaan kuuluvaa kouluyhteistyötä lastenkulttuurikeskus Verson laatiman Keski-Savon Kulttuuripolun mukaisesti. Tarjoamme kirjastonkäytön opetusta, kirjavinkkausta ja tiedonhaun opetusta. Lisäksi meillä on lukukoiraprojekteja erityisluokkien kanssa ja kirjastoleikkejä eskareille.

Kirjaston säännölliseen toimintaan kuuluu myös käsityö- ja kirjallisuuskahvila Tarinakoukku sekä Verson järjestämät satutunnit. Puolivuotiaiden ryhmäneuvoloissa käymme innostamassa vauvaperheitä tarinoiden maailmaan ja lahjoitamme vauvoille lorupussit. Yksittäisissä tapahtumissa, kuten Sadun päivässä, Pohjoismaisen kirjallisuusviikon Iltahämärässä, lukukoirakahviloissa tai perhekerhojen teematapaamisissa, teemme aina yhteistyötä monien yhdistysten ja myös kunnan nuorisopalvelujen kanssa. Meillä on toimiva yhteistyö paikallislehti Soisalon Seudun kanssa, jossa julkaisemme kerran kuussa Kirjastonurkkaa ajankohtaisista kirjastoaiheista tai aineistovinkeistä.

Kiitosta niin asiakkailta kuin henkilökunnaltakin

kirjavinkkaus

Lukutoukka kirjavinkkauksessa

Hyvin hoidettu ajantasainen kokoelmamme ja ystävällinen asiakaspalvelu saavat usein kiitosta asiakkailta. Sukututkijat ja muut seudusta kiinnostuneet kiittelevät kotiseutukokoelmaa sekä kirjastossa olevia Leppävirran kirkonkirjoja 1700-luvulta 1910-luvulle saakka.

Kirjaston henkilökunta on erityisen tyytyväinen jokaiselle huolella suunniteltuihin tehtävänkuviin, joissa näkyy kunkin erityisosaaminen ja vahvuudet. Määräaikaiset työntekijät ja sijaiset arvostavat hyviä perehdytyskäytäntöjämme ja kirjallisia ohjeitamme. Leppävirran kirjastossa on mukava olla sekä töissä että asiakkaana!

leppävirta

Lastenosastoa

Teksti: Hanni-Mari Ojala

Kuvat: Anna Kaisa Piispanen

Leppävirran kunnankirjaston Facebook-sivu