Suonenjoen kirjastokortti

Kirjastossamme on yksi kirjastotoimenjohtaja, yksi kirjastonhoitaja, kaksi kirjastovirkailijaa, yksi kirjastovirkailija, joka tekee 40% arkistonhoitajan työtä, järjestelyapulainen, joka tekee 54% näyttelynvalvoja työtä sekä yksi osa-aikainen avohuollon työllistetty. Nykyinen kirjasto on rakennettu v. 1991.

Kirjastossamme on normaali avokokoelma, lehtisali, joka toimii osittain myös äänestyspaikkana ja kaksi tutkijanhuonetta sekä kirjavarasto. Kokoontumistilaa ei ole. Kattomme alla toimii yksi kaupungin toimisto, Kellarikallerian näyttelytila, kaupunginarkisto, valtion toimistoja sekä yksi yksityinen vuokralainen.

Lastenosasto1

Suonenjoen kirjaston lastenosasto.

Tapahtumia järjestetään esim. kirjailijavierailujen muodossa, aulaan otetaan maksutta näyttelyitä, lukukoira Saaga vierailee kerran kuussa, tiistaisin vertaisdigiohjausta klo 10-12, peliviikkoonkin osallistumme ja tietysti Lainan päivän kahvit on tarjottu. Teemme aktiivista yhteistyötä koulujen kanssa, Iisveden sivukoulun luokkia vierailee kirjastossa kaksi kertaa kuukaudessa, muita koululaisia satunnaisemmin. Olemme tehneet työvoimaviranomaisten kanssa yhteistyötä tarjoamalla tiloja työnhakuneuvontaan. Meillä on myös nuorisoinfopiste yhteistyössä nuorisotoimen, varsinkin erityisnuorisotyön kanssa. Sponsorina meillä oli viimeksi Koneen säätiö, joka sponsoroi meille Kersti Juvan vierailun.

Lukukoira lastenosastolla

Lukukoira Saaga Suonenjoen kirjastossa

Erikoisuutena voi mainita, että kirjastokorttimme on suunnitellut sarjakuvapiirtäjä Jope Pitkänen. Vapun jälkeisellä viikolla järjestetään kahtena päivänä ”Haasta kirjastovirkailija NHL:ssä ja pöytälätkässä”-turnaus, voittaja saa pizzalahjakortin. Olemme juuri käynnistämässä e-aineistotoimintaa. Meiltä voi lainata myös liikuntavälineitä, muistelusalkkuja, energia- ja pintalämpömittareita sekä kankaisia kasseja. Kirjastossamme voi pelata PS 4:ää, käytössä 4 eri peliä, joita ei lainata kotiin. Positiivisinta palautetta on saatu asiakaspalvelusta. Uudistimme vuonna 2018 lastenosastomme. Suunnittelemme juuri tapoja osallistua ensi vuonna Suonenjoki 150 vuotta juhlavuoteen.

Teksti: Eija Kettunen-Hujanen
Kuvat: Eija Kettunen-Hujanen & Suonenjoen kaupunginkirjasto

Suonenjoen kaupunginkirjaston Facebook-sivu