Vesannon kirjasto on perustettu v. 1880, ja kirjastossamme on työssä 2 henkilöä, eli kirjasto-kulttuurisihteeri ja kirjastovirkailija. Kirjastossamme on perustilat: aikuisten osasto, lasten ja nuorten osastot ja lehtilukusali. Meillä on lisäksi kokoustila, joka on tällä hetkellä koulun käytössä väistötilana.

Meille kuuluu myöskin kulttuuritoimen työt, eli monenlaista tapahtumaa järjestämme. Yhteistyössä on aktiivisesti mukana vesantolaisia järjestöjä. Lukio sijaitsee samassa rakennuksessa kirjaston kanssa ja muutenkin meillä on tiivistä yhteistyötä koulun kanssa: lukudiplomit, kirjastonkäytön opetus, kirjavinkkaukset jne. Käymme aktiivisesti vanhusten hoivakodeissa, järjestämme siellä näyttelyitä, kuvaesityksiä ja vierailuja.

Kirjastomme sijaitsee keskellä kirkonkylää, tänne on siis helppo tulla. Olemme jo pitkän aikaa (n. 20 vuotta) lainanneet pelastusliivejä ja erilaisia liikuntavälineitä (uusimmat: pilatesrulla ja tasapainotyyny). Meillä voi käydä mittaamassa verenpaineen, tutustua kotiseutuarkistoon ja meillä myydään kuntosalikortteja. Olemme myös mukana Tervon kirjaston hallinnoimassa hankkeessa: Lukeminen kannattelee aina.

Positiivista palautetta saamme kirjaston sijainnista, valoisuudesta ja viihtyisyydestä. Henkilökunta on saanut palautetta hyvästä asiakaspalvelusta ja monipuolisesta kokoelmasta. Asiakkaat ovat myöskin erittäin tyytyväisiä Rutakkoon liittymisestä ja omatoimikirjastosta.

Teksti: Vesannon kirjasto 2019

Vesannon kirjaston Facebook-sivu