Lanu-kirjavinkkikahvit

Kirjavinkkikahveille voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista kuuntelemaan kahvikupposen ääressä kollegoiden kirjasuosituksia.

TO 19.5. klo 9-10 Monikieliset kirjat ja moninaiset lukijat

Mukana vinkkaamassa ovat Irina Cheburkova Nilsiästä sekä kasvatustieteen tohtori Jaana Pesonen Helsingin yliopistosta (https://researchportal.helsinki.fi/fi/persons/jaana-pesonen).

Pesonen vinkkaa monikielisiä kirjoja ja tuo esille moninaisiin lukijoihin liittyviä näkökulmia esityksessään ’Kirjoja kaikille – Näkökulmia lastenkirjallisuuteen ja sen moninaisiin lukijoihin’.

Työntekijöiden virtuaaliset kahvit

Savon kirjastolaisten virtuaalisille kahveille ovat kaikki tervetulleita, ja tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua. Etäkahveilla keskustellaan ja jaetaan kokemuksia kollegojen kesken rennolla mielellä. Aiheita voit ehdottaa koulutus.kirjasto@kuopio.fi. Osallistumislinkki lähetetään sähköpostitse.

TI 3.5 klo 12-13 Mikä ihmeen kansallinen lukutaitostrategia?
Lukutaitostrategian pilkkoo syötäviksi paloiksi lukuagentti Pia Rask-Jussila Joensuun seutukirjastosta. Mukana on myös Virpi Launonen Itä-Suomen AVIsta kertomassa Erityisavustuksesta yleisten kirjastojen lukutaitotyön vahvistamiseksi. Tilaisuus tallennetaan kahdeksi viikoksi.

PE 13.5. klo 9-10 Neuvolayhteistyö-etäkahvit
(Huom! Siirtynyt huhtikuulta lakon vuoksi)
Mervi Vaara Oulun kaupunginkirjastosta esittelee Lukumetka-hanketta.

To 20.5. klo 13-14 Kirjastoautojen etäkahvit (Huom! Siirtynyt toukokuun alusta lakon vuoksi)

Johtajien virtuaaliset kahvit

Johtajien ja esihenkilöiden virtuaalisille kahveille ovat tervetulleita kaikki Savon kirjastojen johtajat ja esimiehet. Seuraavaan kokoontumisen päivämäärä ja aihe päätetään kunkin kokouksen lopuksi. Osallistumislinkki lähetetään sähköpostitse.

TO 12.5. klo 9-10
Aiheena Uudet tuulet tilastoinnissa / Jarkko Nevalainen ja ajankohtaisia YKN:stä / Päivi Savinainen.

KE 17.8. klo 9-10
Aiheena ajankohtaiset asiat sekä teema, joka ilmoitetaan myöhemmin.

KE 12.10. klo 9-10
Aiheena ajankohtaiset asiat sekä teema, joka ilmoitetaan myöhemmin.

TO 8.12. klo 9-10
Aiheena ajankohtaiset asiat sekä teema, joka ilmoitetaan myöhemmin.