Teimme 16.-17.12.2021 opintomatkan Seinäjoelle. Matkan aikana tutustuimme Lapuan kulttuurikeskus Vanhaan Paukkuun sekä Seinäjoen kirjastoon. Meitä matkalaisia oli yhteensä 19 ja olimme sekä Etelä- että Pohjois-Savosta.

Bussi lähti matkaan Mikkelistä torstaina 16.12. jo klo 7.45. Matkan varrelta poimittiin tulijoita kyytiin ja ruokatauko pidettiin Siilinjärvellä. Lapualla oltiin noin klo 15.45, jonka jälkeen saimme opastetun kierroksen kulttuurikeskuksessa. Kulttuurikeskus Vanha paukku sijaitsee vuonna 1976 räjähtäneen patruunatehtaan tiluksilla. Opas kertoi meille patruunatehtaan räjähdyksestä sekä esitteli meille kulttuurikeskuksessa sijaitsevat muut paikat, kuten Lapuan pääkirjaston, Patruunagallerian, kulttuurihistorialliset museot sekä Pajakappelin. Pajakappeli on omistettu patruunatehtaan räjähdyksessä kuolleille 40 ihmiselle. Lisää Kulttuurikeskus Vanhasta Paukusta voi lukea täältä.

Vanhan Paukun kulttuurihistoriallinen museo
Vanhan Paukun taidemuseo

Torstai-iltana päästyämme Seinäjoelle hotellille pääsimme kuulemaan kirjailijavieras Harri Veististä. Veistinen on kirjoittanut mm. nuortenromaanit Kotitekoisen poikabändin alkeet (2016) ja Kotitekoisen poikabändin vaiheet (2019). Lisäksi hän on toiminut käsikirjoittajana useissa TV-sarjoissa, kuten Rakastuin mä luuseriin sekä Karjalan kunnailla. Veistinen kertoi meille teoksistaan ja kirjoitusprosesseistaan sekä puhui poikien lukemattomuudesta. Kirjailijavieraan jälkeen pääsimme nauttimaan jouluisesta buffetpöydästä.

Harri Veistinen

Perjantaiaamuna suuntasimme kohti Seinäjoen pääkirjasto Apilaa. Aluksi Seinäjoen kaupunginkirjaston kehityspäällikkö Mervi Heikkilä kertoi meille ERTE:n eli Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallisen erityistehtävän kuulumisia. ERTE:n toimintaan pääset tutustumaan täältä. Lopuksi saimme opastetun kierroksen Seinäjoen pääkirjaston lastenosastolle.

ERTE:n toiminnan esittelyä
Seinäjoen pääkirjasto Apila
Apilan lastenosastolta

Kaiken kaikkiaan matkalaisilta saatujen palautteiden perusteella matka oli oikein onnistunut. Toivottavasti pääsemme opintomatkalle myös ensi vuonna!