Kirjastopäiviä vietettiin upeassa miljöössä Hämeenlinnan Verkatehtaalla 15.-17. kesäkuuta. Tapahtumaan osallistui yli 500 kirjastoalan ammattilaista, joten messutunnelma oli korkealla. Tällä kertaa myös AKE-kirjastoilla, VAKElla ja ERTEllä oli messuosastolla oma piste, jossa jokainen AKE-kirjasto pääsi vuorollaan esittelemään toimintaansa. Savon AKE päivysti messuosastolla yhdessä Turun akelaisten kanssa. Tuttuja tuli paljon vastaan, ja tuntuipa pitkästä aikaa mukavalta tavata ihmisiä kasvotusten Teams-kuvakkeiden sijaan! 

Savon ja Turun akelaiset iloisina aloittelemassa päivää kirjastopäivien messuosastolla

Kirjastopäivillä julkistettiin AKE-toimintaa esittelevä valtakunnallinen video, johon pääsi mukaan myös kesälomaansa viettävä lukukoira Sylvi. Videon voi katsoa täältä: https://www.kirjastokaista.fi/ake-yhteista-kehittamista/ 

Kolmeen messupäivään mahtui ajankohtaisia luentoja, kiinnostavia paneelikeskusteluja mm. lukutaitostrategiasta ja kirjastojen digitulevaisuudesta, ammattitapaamisia, työpajoja sekä tietenkin verkostoitumista ammattimessuilla, kirjastokierroksilla ja iltatilaisuuksissa. Tarjolla oli myös speed dating -tapahtuma, jossa oli mahdollisuus treffata uusia ja vanhoja kollegoita. 

Lahden Hanna ja Pasi esittelemässä AKE-toimintaa.

Vuoden kirjasto -kisa järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kisan voittajaksi valittiin Inarin kirjastoauto Fáárust, jonka eläköitynyt kuljettaja Terho Myyryläinen sai myös vuoden kirjastoammattilaisen palkinnon. Vuoden kirjastokehittäjä -palkinnon sai Kirjastokaistan Riitta Taarasti. 

Aken, Vaken ja Erten messuosastolta

Perjantaina julkistettiin iloinen uutinen, että seuraavat kirjastopäivät järjestetään Kuopiossa kesällä 2024.