Kuopion pääkirjastolla vietettiin keskiviikkona 21.9. Savon kirjastonjohtajien koulutuspäivää teemalla Hyvinvointia kirjastosta. 


Kuulimme päivän mittaan todella kiinnostavia asiantuntijapuheenvuoroja ja case-esittelyjä, joista voimme ammentaa lisäideoita omaankin työhömme!

Ensimmäisenä tutkija ja kirjailija, teatteritaiteen tohtori ja dosentti Pia Houni puhui kattavasti aiheesta Kirjasto on kaikkien tori – kirjastotyöntekijät hyvinvoinnin vaalijoina. Sitten hyvinvointikoordinaattori Tanja Tilles-Tirkkonen kertoi kirjaston polusta kunnan hyvinvointikertomuksessa ja -suunnitelmassa sekä käytännön hyvinvointityössä.

Pia Houni: Kirjasto on kaikkien tori kirjastotyöntekijät hyvinvoinnin vaalijoina
Tanja Tilles-Tirkkonen: Kirjaston polku kunnanhyvinvointikertomuksessa, -suunnitelmassa ja hyvinvointia edistävässä työssä

Iltapäivän aikana kuultiin myös lukuisia esimerkkejä Savon kirjastoissa tehtävästä monimuotoisesta hyvinvointityöstä. Ääneen pääsivät muun muassa Kiuruveden kirjaston Heidi Huhtilainen, Pia Kontio Mikkelin seutukirjastosta, Kuopion kaupunginkirjaston Lissu Rossi ja Epp Tapfer sekä kansalaistoiminnan lähiötyöntekijä Minna Toivola.

Päivän päätteeksi Kuopion kaupunginkirjaston Anu Parviainen ja Katja Havu kertoivat kirjaston ja museon pedagogisesta yhteistyöstä.


Lissu Rossi ja Lukukirjo-hanke, jossa mukana lukukoira Sylvi

Epp Tapfer ja Minna Toivola: Kirjaston ja asukastoiminnan yhteistyö

Heidi Huhtilainen: Kiuruveden kirjaston ja Varapäre ry:n yhteiset kuviot

Pia Kontio: Nuoret ja ympäristötunteet – kokeiluja neljässä kauypungissa

Katja Havu ja Anu Parviainen: Kirjaston ja museon pedagoginen yhteistyö


Halukkaat saivat puheenvuorojen jälkeen vielä tilaisuuden lähteä kiertämään Kuopion museon uutta Julius Caesar -näyttelyä ja luonnontieteellistä puolta. Tulipahan samalla nähdyksi se kuuluisa mammuttikin!

Kirjastolaisten matkassa mammuttia moikkaamassa myös Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen johtaja Janne Hentunen (oik.)

AKE Savo kiittää lämpimästi kaikkia osallistujia mahtavasta päivästä! Tavataan pian uudestaan 🙂

#HyvinvointiaKirjastosta #SavonKirjastot #SavonAkeKouluttaa #JohtajienPäivä #HyvätKäytänteet #OpitaanToisiltamme