Lukukoirakko lukemisen edistäjänä kirjastossa -hankkeen logo. Vaaleanbeigellä taustalla graafinen pelkistetty koira, kaksi tassua ja hankkeen nimi.

Kuopion kaupunginkirjaston Lukukoirakko lukemisen edistäjänä kirjastossa -hanke on tullut päätökseen. Kuuden kuukauden pituisessa hankkeessa kerättiin laajasti tietoa lukukoiratoiminnan järjestämisestä kirjastoissa.

Hanke tuotti materiaalipaketin kirjastoille lukukoiratoiminnan aloittamiseen ja kehittämiseen. Materiaalipaketista löytyvät pdf-muotoinen Lukukoiratoiminta kirjastossa -opas, neljä YouTube-videota lukukoiraohjaajien perehdytykseen, viestintäpaketti kirjastoille ja Kirjaston lukukoira -logot.

Hankkeen päättävä webinaari pidettiin Kirjastokaistalla 17.1.2024 ja Kirjastokaista julkaisee kaikki webinaarin esitykset tallenteina.

Lukukoiratoiminta kirjastoissa on työtä, jota tehdään lukemisen edistämiseksi ja lukuinnon kasvattamiseksi. Lukukoiratoiminta vaatii sekä kirjastolta että lukukoiraohjaajalta paljon, mutta on vaikuttavaa ja antoisaa. Lukukoirakko lukemisen edistäjänä kirjastossa -hankkeen tavoite oli tuottaa laadukasta tietoa kirjastojen käyttöön toiminnan tavoitteista, vastuullisuudesta ja käytännön toteutuksesta.

Hanketiimi haluaa kiittää kaikkia hankkeessa kohdattuja ihmisiä ja toivomme, että materiaaleista on apua kaikille lukukoiratoimintaa kirjastoissa jo tekeville tai toiminnan aloittamisesta haaveileville!

Teksti: Henna Kiiskinen (henna.kiiskinen@joensuu.fi)


Materiaalit löytyvät Savon AKE:n Vinkkitorilta sekä alla olevista linkeistä: