vieremä

Vierailimme viime viikolla mm. Vieremän kirjastossa, jossa pääsimme testaamaan virtuaalilaseja. Lasit oli saatu lahjoituksena paikalliselta yrittäjältä ja ne ovat kaikkien kirjastossa kävijöiden vapaasti käytettävissä. Virtuaalinäkymä oli tehty vanhoista 1960-luvun valokuvista, jotka oli kerätty kyläläisiltä. Laseilla pääsi siis tutustumaan 60-luvun Vieremään.

20180614_101022

60-luvun maisemissa pääsi liikkumaan ja katselemaan todella yksityiskohtaisestikin miltä esimerkiksi kaupan näyteikkuna oli tuohon aikaan näyttänyt. Katso alta video, jossa Johanna kokeilee laseja:

Virtuaalilasit ovat kiva lisä kirjaston palveluvalikoimaan ja houkuttavat myös varmasti uusia asiakkaita. Vieremällä 3D-projekti oli tehty yhteistyössä paikallisten kanssa ja projektista selvästi välittyi rakkaus kotiseutua kohtaan.

Aurinkoista Juhannusta sääennusteista huolimatta!

Maarit