Tervehdys! Olen Tiina Kolehmainen ja aloittanut sijaisena AKE-tiimissämme 1.4.2019. Vastuualueisiini kuuluu koulutussuunnittelu ja viestintä. Teen AKE-työtä 60% työajastani ja 40% hoidan edelleen Kuopion pääkirjaston musiikkiosaston informaatikon tehtävää, johon palaan kokoaikaisesti, kun AKE-sijaisuuteni päättyy. Minuun voi olla yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse, yhteystiedot löytyvät esittelytekstiemme yhteydestä.

Ennen nykyistä AKE-sijaisuuttani olen päässyt seuraamaan alueellista kehittämistyötä koulutuksiin osallistujan näkökulmasta, viimeisimpänä olin mukana maaliskuussa pakopelipajassa Kuopiossa sekä verkostoitumispäivässä Pieksämäellä. Kannustankin kaikkia kirjastolaisia osallistumaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisiin koulutuksiin aina kuin se vain muiden töiden hoitamisen kannalta on mahdollista! Tekee hyvää tuulettaa välillä omia tuttuja ajatusrakenteitaan ja tutkia, olisiko tarjolla kiinnostavia toimintatapoja, jotka voisi sisällyttää osaksi omaa työskentelyään. Koulutuksissa on kiva myös samalla tavata muiden kirjastojen työntekijöitä ja kuulla, millaisia käytänteitä heillä on. Oman kokemukseni mukaan koulutukset ovat olleet mukavia ja rentoja – ei siis tarvitse jännittää, vaikka olisi tulossa mukaan ensikertalaisenakin.

Suunnittelu- ja järjestelylistallamme on tällä hetkellä päällimmäisenä Oodin tutustumismatka Etelä- ja Pohjois-Savon kirjastolaisille. Vierailu järjestetään yhden päivän mittaisena keskiviikkona 29.5. ja kahden päivän mittaisena 28.-29.5.2019. Kahden päivän matkalla vieraillaan myös Ison Omenan kirjastossa. Oodin matkasta on lähetetty sähköpostitiedote kaikkiin alueen kirjastoihin ja tiedot siitä löytyvät myös Tulevat koulutukset -osiosta täältä uutiskirjeestä. Ilmoittautumisaika päättyy 10.5.

Työniloa ja mukavaa kevättä kaikille kirjastolaisille!

-Tiina