Kävin Lapinlahden kirjastoauton kyydissä päivänä, jolloin runsas lumisade kerrytti polanteita ja uria, hidastaen autojen vauhtia Ylä-Savon talvisten maisemien keskellä. Päivä oli Lapinlahden kirjastoautossa kuulemma normaalia hieman hiljaisempi, joten meillä oli hyvin aikaa vaihtaa ajatuksia.

Kokemus oli kaikinpuolin mielenkiintoinen ja avartava. Sain omaan työhöni uusia näkökulmia ja ideoita. Löysinpä myös somen avaruudesta mielenkiintoisen kanavan enemmän tai vähemmän ammatillisiin vertaiskeskusteluihin. Hyödyllisiä ja antoisia olivat myös ajatukset, mielipiteet ja pohdinnat omista töistämme yleensäottaen. Haavenani on hypätä vielä joskus myös jonkun ison kaupungin kirjastoauton kyytiin.

Päivä antoi enemmän kuin osasin odottaa.  Vertaisoppimispäivä oli nopeasti ohi. Kotiin palatessa tienhoitokalusto tasoitteli pahimpia uria. Mietiskelin, että samankaltaista urautuneisuuden tasoittumista huomasin omassa  pienessä mielessäni. Suosittelen!

Sauli Vikki
Vieremän kirjastoautonkuljettaja