Poikkeuksellinen koronatilanne vaikuttaa myös Savon alueen AKE-koulutuksiin. Alapuolella on kootusti akuutit muutokset, jotka pikkuhiljaa päivitetään myös tulevien koulutusten sivulle.

Asiakaslähtöisen kehittämisen työkalut -koulutukset 24.3. ja 25.3. järjestetään etänä. Ilmoittautuneille lähetetään tarkempaa tietoa sähköpostitse. Myös mahdollisista vapautuvista paikoista on tulossa lisää infoa tällä viikolla.

Digihankkeeseen liittyvät Ari Haasion tiedonhaun koulutukset Mikkelissä ja Savonlinnassa siirtyvät maalis-huhtikuulta syksyyn. Alustavan suunnitelman mukaan koulutukset järjestetään 24.-25.9., mutta asiasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Toimiva ja vetovoimainen kirjasto -koulutukset siirtyvät huhtikuulta syksyyn. Kuopion koulutuspäivä järjestetään Kuopion pääkirjaston kokoussalissa 2.9. ja Mikkelin päivä Gastropub Einon Vintissä 3.9.

Koulutusasioihin liittyen muistathan hyödyntää myös webinaareja, Ari Haasion videoluentoja ja digitaitokalenteria sekä digiin liittyvää itseopiskelumateriaalia

Etäkahveja järjestetään poikkeusoloissa joka torstai klo 12–13 Teamsin välityksellä (pl. 30.4.). Keskustellaan ajankohtaisista asioista ja muutoksen tuomista haasteista sekä jaetaan hyviä käytänteitä ja vinkkejä. Etäkahveille valitaan tilanteen mukaan myös tarkempi aihe. Aiheita voi ehdottaa koulutus.kirjasto@kuopio.fi Lisäksi ke 29.4. klo 12 järjestetään kirjavinkkikahvit, joilla keskitytään aikuisten kirjauutuuksiin tai muuten vain viime aikoina luettuihin kirjoihin. Esimiesten etäkahveja järjestetään tarpeen mukaan.

Vertaisoppiminen jatkuu taas, kunhan tilanne normalisoituu, mutta suunnitelmiahan voi tehdä jo nyt. Lue lisää vertaisoppimisesta täältä!

Otathan yhteyttä, jos herää kysymyksiä. Vertaistukea ja vinkkejä voi jakaa myös Savon yleisten kirjastojen suljetussa Facebook-ryhmässä.

Pestään käsiä ja pysytään terveinä!