Valtiovarainministeriö ja Digi- ja väestötietovirasto selvittävät kyselyllä kansalaisten digitaitojen tasoa ja siten digituen tarvetta.

Digitaitokyselyyn voi vastata netissä tai paperilla

Tänään avautunut digitaitokysely on tarkoitettu kaikille, myös heille, jotka eivät käytä älylaitteita tai asioi itse sähköisesti. Kyselyyn toivotaan vastauksia mahdollisimman laajasti taidoista riippumatta.  

Kyselyyn voi vastata sähköisesti osoitteessa www.dvv.fi/digitaitokartoitus tai paperilomakkeella, joita digituen alueelliset koordinaattorit jakavat ympäri Suomea. Paperilomakkeita tulee muun muassa kirjastoihin, yhteispalvelupisteisiin sekä Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkoihin. Vastauksia kerätään maaliskuun ajan. Kyselyn tulokset julkaistaan toukokuun lopussa.

https://dvv.fi/artikkeli/-/asset_publisher/digitaidot-ovat-uusi-kansalaistaito-laaja-kysely-selvittaa-suomalaisten-digitaitojen-tason