Itä-Suomen kirjastojen palvelulupausten konkretisoimiseen tähtäävän Lisää suuntaviittoja -hankkeen Teams-työpajat alkavat huhtikuussa. Ilmoittautuminen on avoinna ti 6.4. saakka, joten vielä ehtii! Ilmoittautuminen tapahtuu esihenkilöiden kautta ja kirjastojen johtajille on lähetetty sähköpostilla linkit, joilla pääsee ilmoittamaan osallistujia. Tarjolla on 11 samansisältöistä yhden päivän (klo 9 – 15) kestävää työpajaa aikavälillä 16.4. – 25.5. Tavoitteena on, että jokainen Itä-Suomen kirjastolainen osallistuu yhteen päivään ja saa äänensä kuuluviin yhteisessä kehittämisessä!

Kaikille pajoihin ilmoittautuneille lähetetään pääsiäisen jälkeen sähköpostitse ennakkotehtäviä. Tehtävät pohjustavat tulevaa työpajaa sekä virittävät ja kuljettavat meidät sellaisten ajatusten äärelle, joita ei ehkä normaalin arkityön lomassa tule mietittyä. Ajatuksia päästään purkamaan syvällisemmin työpajoissa yhteisen keskustelun ja toiminnallisten ryhmätyöskentelymenetelmien siivittämänä. Ennakkotehtäviin kuuluu anonyymi kysely, pienimuotoinen havainnointitehtävä sekä muutosvalmentaja Mia Ilkan laatima työn kehittämiseen innostava video. Tehtäviin tulee mukaan ohjeet ja niitä voi tehdä itsenäisesti tai yhdessä, miten kullekin kirjastolle parhaiten soveltuu. Toivomme, että varaatte tehtäville hieman aikaa ja ”ottaannutte” niihin yhtä aktiivisesti kuin olette pajoihin ilmoittautuneet! Ennakkotehtävien lisäksi työpajatyöskentelyn pohjana hyödynnetään maaliskuussa järjestetyn Kohti tulevaisuutta -koulutuksen tuloksia. Seija Kiiskilän (Futures Garden) vetämään koulutukseen osallistui noin 35 Itä-Suomen kirjastolaista ja siellä pohdittiin tulevaisuuden trendejä ja erilaisia skenaarioita.

Lisää suuntaviittoja -hanketta esitellään Vaara-johtajien yhteisillä etäkahveilla 9.4., Vaara-aspa-kahveilla 12.4., Savon johtajien kahveilla 15.4. ja Savon kirjastolaisten kahveilla 22.4. Meidät voi mielellään kutsua mukaan myös muihin kokouksiinne!

Lämpimästi tervetuloa työpajoihin! Jos tulee kysyttävää, ota yhteyttä:
Hanketyöntekijä Jenni Lohko, jenni.lohko@sivistys.mikkeli.fi, 040 129 5059
Hankevastaava Pia Kontio, pia.kontio@sivistys.mikkeli.fi, 044 794 2460