Täältä tullaan!

rukkasetAlueellisen kehittämistehtävän informaatikot (Ella, Johanna ja Maarit) sekä koordinaattori (Heli) aikovat kiertää kaikki Savon kirjastot tämän vuoden aikana.

Meidät tunnistaa kultaisesta Peugeotista, Viiru Pesosesta. Kahden viime päivän aikana kaarroimme sillä kuuden eri kirjaston pihaan.

Kiersimme Savonlinnan seutua ja näimme hyvin erilaisia ja erikokoisia kirjastoja. Vierailujen tarkoituksena oli, ja on, tutustua kirjastoihin ja niiden ihmisiin sekä tehdä meitä tutuiksi. Samalla kyselimme, ja tulemme kyselemään kaikilta, millaisten haasteiden parissa kirjastoissa juuri nyt painitaan ja millaisiin asioihin kaivattaisiin lisäkoulutusta.

Reittimme kulki Heinävedeltä Enonkosken kautta Savonlinnaan, jossa yövyimme. Seuraavana aamuna jatkoimme virkeinä Punkaharjulle, Kerimäelle ja sieltä vielä Savonrantaan. Takaisin Kuopioon ajelimme sohjoisia teitä pitkin, mutta päät täynnä ideoita ja ajatuksia.

Savon kirjastot ovat pullollaan hienoja käytäntöjä ja oivalluksia, joiden toivoisi kantautuvan kaikkien korviin.

Heinävedellä meitä ihastutti muun muassa nuorten pelitila ja musiikinkuuntelutuoli. Enonkoskella aisti kirjallisuuden merkityksen. Lukupiiri kokoontuu hienossa paikassa suuren ikkunan alla. Savonlinnan pääkirjastossa Joelissa pääsimme näkemään uuden, modernin ja monenlaisia toimintoja tukevan kirjastotilan. Valoa ja avaruutta riitti!

Punkaharjulla meidät löi ällikällä yhteistyön ja tapahtumien määrä. Yhteistyötä oli tehty mm. Osuuspankin, MLL:n ja Marttojen kanssa.  Kerimäen kirjasto esiteltiin meille ”retrokirjastona” ja se ihastutti myös viikonloppuisin avoinna olevalla lukusalillaan. Olipa kirjastossa kansallispuvutkin esillä! Savonrannan pieni ja söpö kirjasto oli hienon tiiviisti yhteydessä tarpeelliseen yhteispalvelupisteeseen.

Seuraavaksi suuntaamme Suonenjoelle ja Rautalammille 24.4. Lähdemme todennäköisesti matkaan taas kultaisella Viirulla.

Kelien muuttuessa paremmiksi saatamme tosin karauttaa paikalle myös Banskulla, keltaisella Ford Kalla.

Odotamme innolla teidän tapaamistanne!

Ella Paija