Viime viikon loppupuoli oli varattu kaunokirjallisuudelle. Sekä Mikkelissä että Kuopiossa järjestettiin kaunokirjallisuuden sisältöjä avaava koulutus.

Kuulimme asiaa lukupiireistä, spekulatiivisesta fiktiosta, eli fantasiasta, sci-fistä ja kauhusta, sekä lavarunoudesta ja sen mahdollisuuksista kirjastoille. Esiintyjät olivat innoittavia ja kaikkia olisi mielellään kuunnellut pidempäänkin! Erityisesti minulle mieleen tulevat jäämään Aura Nurmen ja Juho Kuusen vaikuttavat lavaruno-esitykset.

Koulutuspäivä lähetettiin myös etänä Kuopiosta. Ensimmäinen lähetys AdobeConnectilla jännitti, mutta sujui mukavasti!

Koulutuspäivien aikana kerättiin ideaseinää tavoista, joilla asiakkaita voisi innostaa lukemaan silloinkin kun henkilökunta ei ole äänessä. Ideataulu löytyy täältä: www.padlet.com/savonkirjastot/lukemaan

Seinälle voi edelleen käydä lisäämässä ideoita!

Koulutuspäivän ohjelma kokonaisuudessaan löytyy linkeistä: Mikkeli ja Kuopio.

Kiitos kaikille koulutukseen osallistuneille ja hyvää vappua toivottaa,

Ella Paija