Syksyn ensimmäisten digikoulutuspäivien ilmoittautuminen on avattu!

Kirjaston rooli digituen antajana -koulutus järjestetään Kuopiossa keskiviikkona 19.9. (etäosallistumismahdollisuus) ja Mikkelissä torstaina 20.9. Sisällöltään koulutuspäivät poikkeavat yhden puhujan sekä aikataulun osalta. Koulutus on Digiajan käsikirja liftareille -koulutuskokonaisuuden ensimmäinen koulutuspäivä.

Päivän aloittaa Kuopiossa Ari Haasio, joka puheenvuorossaan pohtii kirjastotyön muutosta digitalisaation myötä. Mikkelissä päivän ensimmäinen puhuja on Rauha Maarno, jonka aiheena on kirjastotyön tabut ja myytit.

Anna Melgin Väestörekisterikeskuksesta kertoo missä mennään digituen kehittämisessä valtakunnallisella tasolla. Joensuun seutukirjaston palvelupäällikkö Riitta Kangas puolestaan pohtii puheenvuorossaan digituen tulevaisuutta kirjastoissa.

Tietoiskuja verkkopalveluistaan tulevat antamaan Kela, Nordea, VR sekä Verohallinto. Tietoiskujen tarkoituksena on tuoda eri toimijoiden verkkopalveluja tutuksi kirjastojen henkilökunnalle, jotta heidän olisi helpompi ohjata asiakasta oikean tiedon äärelle.

Päivän päättää molemmilla paikkakunnilla digitaalisesta runoudesta kertova Saila Susiluoto.

Ilmoittaudu 13.9. mennessä osoitteeseen: koulutus.kirjasto@kuopio.fi. Mainitse kumpaan päivään osallistut tai osallistutko mahdollisesti etänä. Ilmoita samalla myös mahdollisista erityisruokavalioista. Etäosallistujille lähetetään linkki ja ohjeet etäosallistumiseen ilmoittautumisajan päätyttyä. Tarjoamme aamu- sekä iltapäiväkahvit.

Kuopion koulutuspäivän ohjelman löydät täältä ja Mikkelin täältä.

Tervetuloa!