Alueellisessa kehittämistyössä keskityttiin vuonna 2019 verkostomaiseen
työtapaan ja yhteistyöhön liittyvään osaamiseen, nuorten kirjastopalveluihin, seniorityöhön ja digitaitoihin. Tavoitteena oli myös panostaa monimuotoiseen koulutukseen.

Vuoden 2019 alussa julkaistiin digitaitokalenteri, jonka avulla pyrittiin innostamaan aktiiviseen digitaitojen ylläpitämiseen ja uuden oppimiseen. Kalenteria voi yhä hyödyntää vaikka vuosittain, jotta digiasiat eivät pääse unohtumaan, etenkin jos niitä tarvitsee omassa työssään harvemmin.

Vuonna 2019 digitaidoissa tiedotettiin ajankohtaisista asioista ja muualla järjestettävistä koulutuspäivistä, kerättiin yhteen hyödyllisiä aineistoja ja ratkottiin arjessa ilmeneviä ongelmia yhdessä. Digitaidoista vastaava informaatikko on toiminut kansallisessa digityöryhmässä, viestinyt tietoa alueen kirjastoille sekä tarjonnut apuaan digitaitoihin ja digiopastamiseen liittyvissä asioissa.

Vuoden 2019 toimintakertomuksen voit lukea kokonaisuudessaan täältä:
Toimintakertomus 2019 (PDF)