Savon AKE järjesti Savon alueen kirjastolaisille opintomatkan Hämeenlinnaan 28.–29.11. Mukaan pääsi yhteensä parikymmentä kirjastolaista. Vaikka matkapäivät olivat varsin harmaat, niin mukana olleet kirjastoammattilaiset ja Hämeenlinnassa tapaamamme ihmiset olivat sitäkin valoisampia. Ensimmäisen päivän illalla kokoonnuimme yhteisen ruokailun merkeissä kuuntelemaan J-P Koskisen ajatuksia muun muassa kirjan kirjoittamisesta. Kaikki mukana olleet saivat häneltä varmasti eväitä myös omaan työhönsä.

Seuraavana päivänä pääsimme tutustumaan Hämeenlinnan upeaan kirjastoon ja erityisesti sen kokoelmatyöhön. Kiitokset mielenkiintoisesta ja opettavaisesta kierroksesta! Mieleen jäivät erityisesti Hämeenlinnan kirjaston työntekijöiden Varpun ja Seijan antaumuksella toteuttamat opastukset, valoisat ja tyylillä toteutetut kirjastotilat sekä mielenkiintoisella tavalla tehty avoin varasto. Kirjastossa oli selvästi panostettu myös henkilöstön hyvinvointiin ja täytyypä todeta, että harvan kirjaston ikkunoista avautuu linna-näkymä.

Kirjaston avointa varastotilaa.
Kirjaston avointa varastoa.
Ikkunasta avautuu näkymä Hämeen linnaan.
Näkymä linnan kera.

Erityinen kiitos myös Savonlinjan leppoisalle ja erityisen tasaisesti ajaneelle kuljettajalle. Toivottavasti matkasta jäi mukana olleille mukava muisto sekä työkaluja arjen ahertamiseen. Opintomatkoja järjestämme myös jatkossa!

P.S. vinkkejä opintomatkojen teemoista otetaan mieluusti vastaan koulutus.kirjasto@kuopio.fi.