Vuonna 2024 huokaistaan syvään ja asetutaan perusasioiden äärelle: kirjasto on turvallinen ja kaikille avoin tila. Keskitytään siis erityisesti toimivan ja turvallisen kirjastotilan teemaan sekä moninaisiin asiakkaisiin. Kirjallisuuden sisältöjen tuntemusta kehitetään entistä enemmän aikuisten aineistojen osalta. Vedetään rajoja digiopastamiseen ja otetaan tekoälystä mittaa. Varsinaisten koulutusten lisäksi kahvitellaan monet etäkahvit, tehdään opintomatka ja tavataan enemmän toisiamme myös ihan kasvotusten.

Tervetuloa mukaan vuoden käynnistäville etäkahveille ti 16.1. klo 12:00 Teamsissa! Etäkahveilla avataan vuoden suunnitelmia tarkemmin ja katsotaan, mitä kevään aikana on ainakin luvassa.

Toimintasuunnitelma kudotaan kokoon aina yhdessä meidän suunnitteluryhmän kanssa. Teemojen valinnassa painavat kaikki palautteet ja keskustelut, joita olemme alueen kirjastojen kanssa käyneet. Lisäksi pyrimme hahmottamaan kirjastoalan ajankohtaisia ilmiöitä, ja sitä varten teemme paljon kansallista yhteistyötä. Tilaa toimintasuunnitelmassa on jätetty myös kiireellisiin asioihin reagoimiseen ja uusille ideoille.

Tutustu toimintasuunnitelmaan tästä!