Hei vaan, rakkaat kanssakirjastolaiset!

AKE-porukkamme karauttaa nyt kesälaitumille ja palailee taas heinäkuun loppupuolella hommiin. Ohessa vielä varmuuden vuoksi pieni kertauskooste ajankohtaisista asioista:

Toukokuun lopulla järjestettiin selkokielikoulutus, jossa keskityttiin selkokielen perusteisiin ja käyttäjäryhmiin, kirjoitusohjeisiin ja käytännön harjoituksiin. Riikka Tuohimetsän vetämän koulutuksen tallenne on Savon kirjastojen henkilökunnan katsottavissa elokuun loppuun asti. Suora linkki tallenteeseen: https://youtu.be/LCpvOBUig6k  
Tallenne on tarjolla myös AKE Savon sivuilla kohdassa webinaarit .
(webinaareihin voit pyytää salasanan meiltä osoitteesta koulutus.kirjasto (at) kuopio.fi.)
Koulutuksen diat löytyvät AKE Savon koulutusarkistosta.

Päivi Jokitalon syyskuisiin webinaareihin voi jo ilmoittautua!
Vetovoimainen kirjasto – tilassa ja verkossa -koulutus järjestetään saman sisältöisenä kahtena peräkkäisenä päivänä:
2.9. klo 11.30-15.00 webinaari
3.9. klo 11.30-15.00 webinaari

Päivän aikana pohditaan asiakaspalvelun muutosta ja käydään läpi myös poikkeuksellista kevättä: Miten kirjastopalveluja siirrettiin verkkoon ja miten siinä onnistuttiin? Miten eri käyttäjäryhmät tavoitettiin? Miten viestittiin ja oliko viestintä onnistunutta? Millaiset tilat edistäisivät aktiivista asiakaspalveluotetta? Esimerkkien, yhteisen pohdiskelun ja keskustelun avulla pyritään löytämään omiin kirjastoihin sopivia ratkaisuja.

Ilmoittautuminen 26.8. mennessä oheisella lomakkeella.
Osallistujille lähetetään linkki ja tarkempi ohjeistus lähempänä koulutusta.    

           

Vastaa ja vaikuta! Yleisten kirjastojen yhteinen verkko-oppimisalusta Liboppi.fi otetaan pikkuhiljaa käyttöön – eri alueilla hieman eri tahdissa. Alueellisten koulutusten lisäksi alustalle tuotetaan valtakunnallisesti yhteisiä oppimiskokonaisuuksia. Vuoden 2021 valtakunnallisen verkkokurssin aiheeseen voi nyt jokainen kirjastolainen vaikuttaa vastaamalla kyselyyn oheisen linkin kautta viimeistään 31.8.!            
LINKKI KYSELYYN

Toivomme kyselyyn paljon vastauksia, koska saamme siitä myös aluekohtaiset tulokset, joita voimme hyödyntää koulutussuunnittelussa muutenkin. Kyselyssä on avoin kenttä (Muita kommentteja, toiveita yms.), johon voi laittaa laajemmin ajatuksia esimerkiksi koulutusmuodoista ja osaamisen kehittämisestä yleensä. Jos olet jo ehtinyt osallistumaan kyselyyn, kommentteja voi laittaa myös kotisivumme koulutustoivelomakkeen kautta tai osoitteeseen koulutus.kirjasto (at) kuopio.fi.

Lopuksi vielä ennakkotietona mainittakoon, että elo-syyskuussa on vuorossa laadullinen kartoitus. Sen totetutamme noin kymmenessä alueemme kirjastossa joko vierailemalla paikan päällä tai etäyhteyksien avulla. Toivomme tietenkin kovasti pääsevämme tapaamaan teitä jo nokakkain! Lomien jälkeen ollaan viisaampia – tiedotamme asiasta lisää heinä-elokuun vaihteessa.

Nyt haluamme vain toivottaa kaikille oikein leppeää ja rentouttavaa kesän jatkoa – tavataan taas elokuussa mukavan yhteistyön ja uusien ideoiden merkeissä!